Taxaties

Wat is jouw woning waard. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je jouw huis wilt laten taxeren. Een taxatierapport kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij de aanvraag van een hypotheek.

Onze taxateurs werken in een samenwerkingsverband. Daar voeren ze jaarlijks ruim 500 taxaties uit. We hebben daardoor veel ervaring en marktkennis waarmee we snel een vakkundig taxatierapport kunnen leveren.

Woning gekocht

Je hebt een woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! Voor het aanvragen van de hypotheek moet de aangekochte woning meestal getaxeerd worden. De hypotheekverstrekker wil namelijk van een onafhankelijk taxateur weten wat de reële marktwaarde van de woning is.

Je gaat verbouwen

Je wil de woning verbouwen en hebt hiervoor extra hypotheek nodig? De hypotheekverstrekker wil graag weten wat de huidige reële marktwaarde is en wat de marktwaarde na de verbouwing zal zijn. We denken in dit geval graag met je mee over welke investering de meeste meerwaarde na verbouwing zal opleveren. Vaak zijn dit energiebesparende maatregelen.

Hypotheek oversluiten

De rentevast termijn loopt af, of het is interessant de hypotheek eerder over te sluiten? Ook dan zal de financierder een onafhankelijk taxatierapport willen van de actuele marktwaarde van de woning.

Scheiding

Je hebt besloten uit elkaar te gaan? Een moeilijke en soms dappere beslissing. Voor de verdeling van de woning kan je beslissen een taxatierapport op te laten maken om de waarde van het huis vast te stellen. Wanneer één van beiden in de woning blijft kan het zijn dat een deel van de hypotheek opnieuw gefinancierd moet worden. De hypotheekverstrekker wil dan de actuele marktwaarde van de woning weten. Voor de zittenblijvende partner kunnen we daarvoor een taxatierapport opmaken.

Onze garanties

  • Je hebt rechtstreeks contact met je eigen lokale taxateur
  • Het taxatierapport wordt door alle geldverstrekkers geaccepteerd
  • De taxateur houdt jou en je hypotheekadviseur van de voortgang op de hoogte
  • Het taxatierapport is doorgaans binnen 2 à 3 werkdagen na opname klaar
  • Alle rapporten worden gevalideerd door het NWWI
  • De taxateur levert kwaliteit tegen een scherp tarief

 

Online taxatie

Brochure

Alle informatie op deze website staat overzichtelijk in onze brochure. Download hem hier en lees alles nog eens rustig door. Meer weten? Neem dan contact met ons op.
Funda

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van uw huis!