Enschede – Waterlelielaan 51

Verkocht

Deze onder architectuur gebouwde, comfortabele en vrijstaande woning ligt aan het einde van een doodlopende straat in de rustige en kindvriendelijke wijk Eekmaat-West. Zowel de woning, met haar ruimte en unieke kenmerken, als de directe omgeving, bieden een rustig en heerlijk woongenot. Het woonhuis is ruim opgezet, gebouwd op een groot perceel en heeft een fraai aangelegde tuin. Het biedt u vele extra’s, zoals een royale, ronde woonkamer, een grote, open keuken, een werkkamer en 2 slaapkamers, beide met badkamer. De kamers zijn zo ruim, dat, naar wens en zonder al te grote ingrepen, het aantal slaapkamers eenvoudig kan worden verdubbeld tot 4 (zie ook de suggesties hiervoor bij de plattegronden). Verder is er een inpandig te bereiken, zeer ruime garage met bergruimte. Voor de garage bevindt zich een carport waar eventueel een tweede auto geparkeerd kan worden.

Zoals gezegd is het huis gesitueerd in een rustige wijk, met uitzicht op een brede groenstrook met aan beide zijden bomen. De wijk is centraal gelegen, nabij – meestal op loopafstand – alle nodige voorzieningen, zoals scholen, winkels en enkele restaurants. Een winkelcentrum (“De Miro”) en het groene buitengebied zijn makkelijk lopend te bereiken. Een werkelijk prachtige omgeving met alle gemakken dichtbij, en toch op slechts vijf minuten rijden van de N35, die na nog eens drie minuten overgaat in de snelweg (A35).

De woning heeft Energielabel A en is grotendeels onderhoudsvrij gebouwd. Alle ramen zijn voorzien van dubbel glas, de kozijnen zijn van gelakt en gemoffeld aluminium en behoeven derhalve geen onderhoud. De meeste ramen zijn voorzien van elektrisch bediende, ingebouwde rolluiken. Het gebogen dak is bedekt met zink, en daarom eveneens onderhoudsvrij. De slaapkamers zijn voorzien van airco. In de werkkamer is in 2019 airco aangebracht. Deze is sterk genoeg om via de vide in de zomer ook de benedenverdieping op een aangename temperatuur te houden. Tevens kan deze airco worden ingezet als extra verwarming in het geval er nog eens een strenge winter komt. De woning is voorzien van mechanische ventilatie met warmteterugwinning en een ringleiding voor warm water, zodat het water in de badkamers in zes seconden warm is.

Indeling

Begane grond:
Ruime entree met links en rechts kasten voor jassen en schoenen. Vanuit de hal heeft u toegang tot de bijkeuken, de kelder, een toilet en de unieke, ronde woonkamer met vide en toegang tot de grote, open keuken. De royale woonkamer en grote open keuken kijken uit op de fraai aangelegde, zonnige tuin. De woonkamer, keuken en bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming. De keuken beschikt over veel kastruimte, onder andere in de ronde kolom, die tevens snij- en werkruimte biedt, en die bekend is uit het “Huis van de Toekomst” (van Chriet Titulaer). Daarnaast is de keuken voorzien van een vijfpits-gaskookplaat met afzuigkap, vaatwasser, koelkast met vriezer en een combimagnetron. De keuken biedt door middel van vouwdeuren toegang tot het terras en de tuin. Via de bijkeuken komt u in de ruime garage/berging.

Eerste verdieping:
Via de fraaie, gebogen trap komt u in de zeer ruime werkkamer op de eerste verdieping. Hiervandaan komt u in een ruime slaapkamer met badkamer en suite, voorzien van douche, toilet en vaste wastafel. Vanuit de werkkamer gaat u via een uitgebouwde spiltrap, met fraai uitzicht over de groenvoorziening aan de voorkant van de woning, naar de tweede verdieping. (Het is vrij eenvoudig op deze verdieping een extra slaapkamer te realiseren, zie de suggestie hiervoor bij de plattegrond.)

Tweede verdieping:
De tweede verdieping heeft een zeer ruime, fraaie slaapkamer met inloopgarderobe en suite en voorzien van een luxe badkamer met vrijstaand (verplaatsbaar) bad, riante douche, wandcloset, dubbele vaste wastafel en vloerverwarming. (Ook hier is een extra slaapkamer te realiseren, zie de suggestie hiervoor bij de plattegrond.)

Buitenruimte:
Naast de parkeerplaats in de garage is er op de – gedeeltelijk overdekte – oprit plaats voor een tweede auto. De garage heeft een directe toegang tot de tuin. De tuin ligt voornamelijk aan de oost- en zuidkant van het huis en heeft daarom de gehele dag zon.

Filosofie van de ontwerper:
“Het idee van de ronde kamer ontstond toen we een keer met ons hele (ontwerp)-bureau een feestelijke bijeenkomst hadden in een restaurant met een zeer groot grasveld. De eerste aanwezigen vormden een klein kring. Naarmate er meer mensen kwamen, werden er overal vandaan stoelen aangesleept, en werd de kring steeds groter. Toen realiseerde ik me: bij samenzijn vorm je een kring, dus mijn woonkamer wordt rond.
De werkkamer is om praktische redenen (bergruimte en boekenkasten) gewoon rechthoekig gehouden. Voor een ruimtelijk gevoel is hij drie meter hoog gemaakt.

Het idee van het gebogen, houten dak van de grote slaapkamer:
Mijn vrouw en ik hadden allebei bijna hun hele leven onder een schuin, houten dak met balken geslapen. Het lager worden van het dak, geeft een geborgen gevoel. De slaapkamer is op het hoogste punt bijna vier meter hoog, op het laagste punt anderhalve meter. Iets voor dit laagste punt staat het bed (zodanig dat je je hoofd niet stoot). Een slaapkamer moet ook aangenaam zijn, vandaar het grote, zachte bed en de gebruikte, warme kleuren. Het handgeknoopte tapijt is door mij ontworpen en speciaal voor deze kamer gemaakt. Warme kleuren en zachte vormen bij het bed, wat hoekigere vormen en lichtere kleuren bij de inloopkast en de deur naar beneden: tijd om wakker te worden.”

Bijzonderheden
– Bouwjaar 2005;
– Inhoud 927 m³;
– Woonoppervlakte 216 m²;
– Overig inpandig oppervlak (kelder en garage) 38 m²;
– Perceeloppervlakte 733 m²;
– Woonkamer met lichtinval aan meerdere zijden;
– Twee slaapkamers, met mogelijke uitbreiding tot vier (zie de suggesties);
– Twee badkamers;
– Garage en carport;
– Kelder met vochtregeling;
– Prachtige tuin met groot terras, gedeeltelijk voorzien van mozaïek;
– Winkelcentrum, scholen, restaurants op korte afstand;
– Volledig geïsoleerd (vloer, dak, spouw, dubbel glas), energielabel A;
– Aluminium kozijnen;
– Gebogen dak heeft zinken dakbedekking;
– Alarminstallatie voor inbraak en brand, met mogelijkheid tot doorschakeling;
– Beveiligde meterkast (in verband met de alarminstallatie);
– Warmte-terugwin-installatie;
– Airconditioning (verwarmen en koelen);
– Screens en ingebouwde rolluiken;
– Vloerverwarming in de woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer en gedeeltelijk (anti vorst) in de garage;
– Mozaïeken in en rond het huis, ontworpen door Petra Groen en Frits van der Lee.

Funda

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van uw huis!